Nyilván tudod, hogy a szakdolgozat megíratása nem olcsó mulatság. Az elkészítési díj széles skálán mozog de minden esetben megegyezés kérdése. Minden munka egyedi, a saját szabadidőnkben készítjük el „őket” és mint tudjuk, abból van (neked is) a legkevesebb..

A tiszteletdíjat az alábbiak figyelembevételével állapítom meg:

  • Tudományterület és szint
  • Téma
  • Terjedelem
  • Határidők (vázlat, kész dolgozat)
  • Szakirodalom hozzáférhetősége
  • Kutatás
  • Formai követelmények (szabályzatban)
  • Ábrák, fényképek, grafikonok, mellékletek
  • Stb.

Tehát amikor kapcsolatba lépsz velem, akkor a bemutatkozó oldalon kért adatok mellett, ezeket a szempontokat is feltétlenül írd meg (időt spórolunk meg azzal, hogy nem kérdezek vissza).

Hogy mégis legyen elképzelésed:

Szakdolgozatírás, részfeladat, házi dolgozat:
 Általában témát vállalunk és nem terjedelmet, a terjedelem mégis meghatározó az árban. Átlagosan 3500-4000 Ft/oldallal számolhatsz. Az elkészült anyagokat a kézhezvételtől számított 30 napig javítjuk díjmentesen (javítjuk és nem átírjuk, újraírjuk). Az olyan feladatoknál, ahol nem lehet kézzelfogható módon azaz terjedelemben megjeleníteni az elvégzett munkát pl. kutatómunka, számolásos feladat, táblázatok, diagramok szerkesztése, dolgozat szerkesztése, stilizálása, utazás egy anyagért/könyvért, egy könyv tartalmának leírása, amihez el kell olvasni a könyvet,  egy film elemzése, amihez értelemszerűen meg kell nézni a filmet, stb. ott óradíjat számolunk fel, ami ugyanannyi, mint az oldalár.
Az oldalak paramétere: Times New Roman betűtípus,  12-es betű méret, 1,5 sortáv és minden oldalon 2,5 margó (kb. 1900-2000 karakter, 280 szó). Az ettől eltérő oldal beállítások pl. 1-es sortáv, 2-es margó, értelemszerűen növeli a terjedelmet, erre számíts.

Dolgozat szerkesztés, javítás, stilizálás: A dolgozat megírása után még napokig tart annak javítgatása, szépítgetése. Újra és újra át kell olvasni, a hibákat javítani (elütések, betűk kimaradás, betoldása, egybeír, különír, helyesírási hibák), a szöveget stilizálni kell. Ábrákat, diagramokat, táblázatokat szükséges szerkeszteni. Rendbe kell tenni a címsorozást, a felhasznált irodalmat, az ábrajegyzéket, a mellékleteket. Meg kell az egész anyagot szerkeszteni az megadott követelmények szerint. Előfordul, hogy szükség van még néhány oldalra, de már teljesen kiégtél. Ilyenkor jön a szenvedés. Mondatról, mondatra vizsgálod és toldod be a rizsaszöveget, kerekíted, cizellálod, bővíted… Sem kedved, sem türelmed, sem időd nincs már ehhez a sziszifuszi munkához. Bízd ránk magad, ezt is elintézzük! Megírt terjedelemtől függően az ár 30-40 ezer Ft.

Vázlat:
A vázlat megírása nehéz feladat. Ha jó a szerkezet, a felépítés, a bevezetésben tudod röviden összegezni a dolgozat célját, a hipotézisedet, a tervezett kutatás módszerét és a megfelelő szakirodalmat választod ki, tehát jól megírtad, az fél siker. Egy jó vázlat alapján már könnyen megírod az egész dolgozatot, ehhez azonban fel kell kutatnod a megfelelő szakirodalmat és azt át kell olvasnod, ki kell jegyzetelned, fejben össze kell rakni a dolgozatot, tehát a folyamatnak ez egy igen fontos, sőt elengedhetetlen lépése és talán az egyik legnehezebb része. Amennyiben pont az elindulás jelent problémát, akkor is ránk bízhatod magad. Egy vázlat megírása témától függően: 35-40 ezer Ft.  Ennek tartalma: Bevezető, tartalomjegyzék (fejezetek, alfejezetek), irodalomjegyzék és a kutatási terv, amiben már ott van a kérdőív, vagy az interjú kérdések.

Elkészítési idő:

Lehetőleg a témaválasztás után jelentkezz (vagy hozd a témalistát és választunk együtt), mert a tökéletes munka alapja az alapos kutatás, amihez idő kell. Nekünk is! Ha nem beszéltünk időben, akkor minimum 2-3 hetet kérek, ennyi idő feltétlenül szükséges egy kiforrott, jól megfogalmazott dolgozat elkészítéséhez.
Miután felvetted velem a kapcsolatot és átbeszéltük a témádat, mi felkutatjuk a szakirodalmat, majd ajánlok egy összeget a munkáért és megírom a vállalási feltételeket. Ha megegyeztünk elkezdődik a munka, melynek az első lépése, hogy megírjuk a vázlatot, amivel megjelenhetsz az első konzultáción.

SOS! Vészhelyzet!
Ha nagyon kicsúsztál az időből, és még mindig nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá, vagy elkezdted, de úgy érzed, hogy nem haladsz a megfelelő ütemben, vagy képtelen vagy befejezni, akkor se add fel. Ne az legyen az első gondolatod, hogy halasztasz. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Akkor is, ha már kevesebb, mint 2-3 hét van hátra! Ki fogunk találni valamit. Arra azonban számíts, hogy kicsit több lesz a munkadíj.

Fizetési feltételek:
Szakdolgozatok esetén a fizetés három részletben történik, banki átutalással. Az első részletet a vázlat elkészültekor kérjük rendezni. A vázlatot átbeszéled a konzulenseddel, ha azt mondja, hogy rendben, írhatod, akkor folytatjuk a munkát. Az anyag felénél jelentkezünk újra, ekkor kérjük el a második részletet. A harmadik részletet a munka végén esedékes. Természetesen mindent megteszünk azért, hogy a dolgozatod mielőbb elkészüljön, de fontos tudnod, hogy amíg nem érkezik be az aktuális részlet, a munka áll, tehát rajtad is múlik, hogy mikor készülünk el. Minden esetben az aktuális anyagrész csonkított verzióját (egyszerűen kivágok belőle részeket) küldöm és az utalás beérkezését követően megy a teljes anyag. Ha átnézte a konzulens, akkor az észrevételi alapján javítunk. Az egyszeri javítás benne van az árban (javítás, nem újra írás). Amennyiben már kész vázlattal érkezel, annyiban módosul a dolog, hogy a fizetés két részletben történik.


Még valami
Nyilván tisztában vagy vele, hogy a szakdolgozatodat mással megíratni nem etikus. Természetesen, emiatt nekünk nincs lelkiismeret-furdalásunk, ez a te magánügyed. Nagyon sok okod lehet, amiért ezt az utat választod és mi ezt nem firtatjuk, de pont ezért segítünk.
Minden szakdolgozat, amit megírunk egyedi, egyszeri és megismételhetetlen. Ha másnap újra kellene írni, már akkor más lenne. Mindent megteszünk azért, hogy precízen és az elérhető legkorszerűbb szakirodalom segítségével készüljön el, bár tudnod kell, hogy garanciát nem tudunk vállalni, mert akárki akármit mond, garancia az nincs! Aki mással íratja meg a dolgozatát, annak van egy minimális kockázata.

Az, hogy van egy kész dolgozatod jó dolog, de ezzel még nem szerezted meg a diplomát. A diplomamunkát meg is kell védened a vizsgabizottság előtt, ezért azt minimum néhányszor el kell olvasnod, de jobb, ha alaposan ismered a tartalmát. Mi nem védhetjük meg helyetted, ez már a te feladatod, bár kérésedre, külön díjazás ellenében (hiszen ez már nem része a dolgozatírásnak) elkészítjük a védési anyagodat is, de te fogsz a bizottság elé oda állni. Általában javaslom, hogy tegyél bele a dolgozat végébe (összegzésbe) saját gondolatot is, ettől válik a dolgozat a sajátoddá, "a mostoha gyerek, édessé".

A megbízás, majd a munka mindkettőnk részéről a bizalomra épül. Számunkra a legjobb reklám az, ha elégedett a megbízó. Amennyiben te is így érzel, akkor szívesen venném, ha ajánlanál másoknak is.